Els nedadors del Cambrils Club Natació obtenen sis medalles a l’Open Masters de Portugal

Nedadors del Cambrils Club Natació que van participar al campionat de Portugal. D'esquerra a dreta: Eduard Miralpeix, Fernando Vaquero, Toni Pérez-Portabella i Gerard Gómez

Nedadors del Cambrils Club Natació que van participar al campionat de Portugal. D’esquerra a dreta: Eduard Miralpeix, Fernando Vaquero, Toni Pérez-Portabella i Gerard Gómez

Els quatre nedadors màsters del Cambrils Club Natació van sumar tres medalles d’or, dues d’argent i una de bronze al 8è Open Master de Natació de Portugal. Aquests són els millors resultats de la història del club cambrilenc obtinguts a una competició internacional. El campionat celebrat a la localitat de Mealhada, aquest passat cap de setmana, va comptar amb la presència de 59 clubs de natació i 455 nedadors i nedadores de diferents països.

Sis medalles

Els màsters de Cambrils van mostrar el seu millor potencial a les proves de mig fons. D’aquesta manera, als 400 metres lliures, Antoni Pérez-Portabella va aconseguir la medalla d’or a la categoria +45 amb un temps de 4’46 i Eduard Miralpeix la de bronze a la categoria de +40 amb 4’48”. Als 200 metres lliures, Toni Pérez-Portabella va sumar una nova medalla d’or amb un crono de 2’18 a la seva categoria i Fernando Vaquero, una altra primera posició a la categoria de +35 amb 2’21”. A les proves de velocitat, també van caure dues medalles d’argent. Una per a l’Eduard Miralpeix als 100 papallona amb un temps de 1’12” i una altra, novament per a Toni Pérez-Portabella als 100 metres lliures amb un crono de 1’04”.

Altres resultats dels cambrilencs

A la resta de proves individuals, atenent a les diferents categories d’edat: Gerard Gómez, a la de + 35, va quedar sisè als 200 lliures amb 2’25”, novè als 50 esquena amb un temps de 37”, onzè als 100 lliures amb 1’05” i setzè als 100 estils amb 1’22”. Fernando Vaquero, per la seva banda, a la mateixa categoria, va obtindre una novena posició als 100 lliures i una onzena als 100 estils amb uns temps de 1’04” i 1’17” respectivament. A la categoria +40, Eduard Miralpeix va quedar sisè als 100 lliures amb 1’04”, setè als 50 papallona amb 31” i tretzè als 100 estils amb 1’19”. Finalment, a la categoria +45, Toni Pérez-Portabella va obtindre una sisena posició als 100 estils amb un temps de 1’18”. Als relleus, l’equip de Cambrils va millorar també el seu millor registre amb uns crono de 1’58” al 4×50 lliures quedant en novena posició a la categoria +120 anys.

Cal recordar que els quatre nedadors van decidir, a títol personal, participar al Campionat Nacional de Portugal i no competir al d’Espanya –que se celebrarà al febrer a Palma de Mallorca– per raons econòmiques. La Federació Portuguesa de Natació a l’igual que la d’altres països com la francesa o italiana, sí reconeixen la participació d’esportistes amb llicència de la federació catalana. En canvi, la federació espanyola exigeix als nedadors de la categoria màster que vulguin participar al campionat nacional, federar-se també en l’estatal.