|

IX Milla i VI Doble Milla de Cambrils

El passat 30 de juny va tornar la nostra Milla i va ser més Milla que mai! El dissabte anterior vam tenir una tempesta força intensa, amb llamps i trons, a Cambrils i la previsió per diumenge, si bé no anunciava pluja, sí que deixava entreveure que la mar no estaria en les millors condicions per nedar.

Diumenge de bon matí, quan els membres de l’organització van arribar a la platja es van trobar una mar moguda, amb onades de fons bastant fortes que segur que dificultarien l’entrada dels nedadors, però que, un cop dins, els deixaria nedar. Sí que es va modificar l’emplaçament de l’arc de sortida i arribada per tal d’evitar la zona més propera a l’espigó del port, on les ones eren més altes.

Estat de la mar a les 6:30 del matí del 30 de juny de 2024

Així, doncs, es va decidir tirar endavant la novena edició de la Milla, que enguany tenia com a patrocinadors:

 • Borges
 • Comaigua
 • Consell Comarcal del Baix Camp
 • Wala
 • Granini
 • Supermercats Bonpreu-Esclat
 • Squali

A més, també cal destacar el suport de la Diputació de Tarragona i la col·laboració del Club Nàutic Cambrils i del departament d’esports de l’Ajuntament de Cambrils. I no ens podem oblidar tampoc de la Vania Moreno, la nostra fisioterapeuta de confiança, que va tenir cura de tots els nedadors que van tenir l’oportunitat de passar per la carpa que tenia habilitada. A tots ells els agraïm la col·laboració desinteressada que cada any ens presten per poder dur a terme la festa de la natació en aigües obertes de Cambrils que és la Milla.

A partir de les 8:15 es van començar a lliurar els dorsals als primers nedadors, els participants a la Doble Milla i al Doble Repte, que van llençar-se a nedar pocs minuts després de l’hora prevista inicialment (9:15). Donat l’estat de la mar, alguns nedadors es van veure obligats a retirar-se poc després d’entrar a l’aigua, però la gran majoria va aconseguir completar el recorregut de 4.000m (dues voltes al circuit de boies instal·lades).

Al cap d’una hora i mitja, a les 10:45, es donava la sortida a la Milla Kids, la milla dels nedadors més joves, que van demostrar un gran nivell i valentia per nedar els 700m de recorregut en una mar que fins i tot nedadors adults i experimentats van trobar complicada.

Finalment, a les 11:15 i a les 11:30 es van donar les sortides a la Milla masculina i femenina respectivament. Aquesta va ser la prova amb més participants, donat que la distància, 2.000m, és més assequible per la gran majoria de nedadors i perquè també hi participaven els nedadors que feien el Doble Repte (Doble Milla+Milla).

Puntual, a la 1 del migdia, es va fer el lliurament de trofeus, que va anar a càrrec de l’Alcalde de Cambrils, Sr. Alfredo Clúa, al qual agraïm la seva presència, la presidenta del Cambrils Club Natació, Mari Navarrete i el vice-president del Cambrils Club Natació, Juanvi Baz. En aquest mateix acte es va fer el lliurament del xec amb la quantitat recaptada en favor de la campanya Pels Valents, vinculada a l’hospital Sant Joan de Déu, que lluita contra el càncer infantil. Gràcies a l’1€ que tots els inscrits van aportar en apuntar-se i al marxandatge venut durant tot el matí, la recaptació va ser de 439€.

El resum dels podis és el següent:

 • Doble Milla (4.000m): Robert Casin (UE Horta) i Begoña Shaw (CN Tàrraco)
 • Milla (2.000m): Dídac Rayo (CE Mediterrani) i Aida Bertran (CE Mediterrani)
 • Doble Repte (4.000m+2.000m): Nil Ibañez (CN Atlètic Barceloneta) i Alba Maestro (CN L’Hospitalet)
 • Milla Kids (700m): Thomas Siller (CN Tàrraco) i Martina Castellví (Cambrils Club Natació)

Podeu consultar els resultats complets en aquest enllaç.

I aquí podeu veure el resum en imatges de la Milla.

Us esperem l’any que ve per celebrar la X Milla Marina de Cambrils!

Entrada similar