XERRADES DIVULGATIVES PER DESCOBRIR LA MAR DE CAMBRILS

DESCOBRIM LA MAR DE CAMBRILS

Amb la voluntat de descobrir la mar de Cambrils, especialment a la platja del Cavet i també a la de l’Esquirol-Vilafortuny, la secció d’Aigües Obertes del nostre club, s’ha proposat organitzar xerrades amb diferents experts per a què expliquin a tothom com n’és de ric, el nostre fons marí, i també com n’és d’important protegir-lo.

No es pot estimar el que no es coneix, per això volem continuar aquesta tasca divulgativa i treballem per poder fer més xerrades.

La mar de Cambrils

El 28 de març de 2023 vam aconseguir omplir pràcticament tota la sala d’actes del Centre Cultural del c/ Sant Plàcid de Cambrils amb la primera xerrada que es va organitzar i que va tenir com a ponent la Dra. Puri Canals, doctora en bioquímica i fisiologia, professora de la URV, presidenta de la Xarxa Mediterrània d’Àrees Marines Protegides (MedPAN) des del 2009. L’any 2020 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi.

Conèixer el Cavet

La següent xerrada va tenir lloc el 30 de maig de 2023 i va anar a càrrec del Dr. Jaume Folch, professor titular del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV. Durant la xerrada el Dr. Folch va parlar de la gran diversitat biològica de la platja del Cavet i de tot el litoral tarragoní en general, fent especial èmfasi al problema de la contaminació per plàstics que patim en aquesta zona.

Ciència ciutadana. Les praderies de posidònia del Cavet i Cala d’Oques

El passat 5 d’agost vam tenir el plaer d’escoltar la Dra. Alba Jimeno Romero en un entorn únic, com és la Torre del Port de Cambrils. Durant la xerrada, titulada “Ciència ciutadana. Les praderies de posidònia del Cavet i Cala d’Oques”, la Dra. Jimeno ens va explicar els estudis que s’han fet últimament en aquestes dues praderies per estudiar-les i veure com van evolucionant.

Plataforma col·laborativa per al seguiment de la biodiversitat submarina

La següent xerrada fou la celebrada el passat 1 d’octubre de 2024, a càrrec del Dr. Vladimir Baulin (físic), Laura Sanchez Vila (biòloga submarina) i del Dr. Jaume Folch (Bioquímic).